top of page

İyi ki doğdun Conscious Business!

Hızır'la İlyas buluşmuş bugün adı Hıdırellez olmuş! Ötelerin ve yerkürenin efendileri buluşmuş, 'tinsel' olanla dünyasal olan, havasal olanla topraksal olan, içsel olanla dışsal olan, batılla zahir, genişlemeyle daralma, bilinçle irade, ışıkla (c) madde (m) birlenmiş ve vücut çiçek açmış taaa kalbinden... 'E' oluvermiş... (E = mc'2). Kışın bitişiyle temsil edilen karanlığın aydınlığa çıkışı, bilinçaltı karmaşaların güneşle & farkındalıkla yıkanışı, tıkanıklıkların açılması, yaşamın canlılığı & 'vitalis' ve sonsuz enerjinin temsili olarak Hıdırellez... Gül ağacının altına konulan tüm iyi niyetler ise sanki bu birleşmenin rüzgarıyla yolunu bulan minik bir yelkenli gibi... Gül (ROSE) bir yandan da Antik Yunan'ın aşk tanrısı EROS'a aşık olan 'Psyche'yi yani ruhu, nefsi temsil ediyor. Ne güzel tesadüf ki EROS ile ROSE sözcükleri, aynı harflerin farklı dizilimleri; 'E'yi başa koyarsanız Aşk Tanrısı, sona koyarsanız İnsan. Aşkla yapılınca herşey tanrısal!


Ve sanki insanın sonsuz potansiyelini hatırlatıyor kelimelerin bu aynılığı bize, insanın sonsuz özün bitimsiz tohumlarını barındırdığını, yani "Adem'in halifeliğini"... Sonuçta bir gül ağacının altına iliştiriliveren kağıt parçacıkları ne ola ki bizde olup da büyütmeyi beklediğimiz tohumlardan başka... Sonuçta gül de sensin tohum da... Biraz şefkat, biraz sabır biraz da odaklanma ile çatlamaması mümkün mü?



Ve bugün farkettim ki Conscious Business için de anlamlı bir gün keza yaklaşık 1 yıl önce, Hint okyanusu ve Atlas okyanusunun birbirine karıştığı, doğunun bilgeliği ile batının aklının buluştuğu bir yerde, Cape Town'da atılmıştı fikirsel temelleri bu işin. Logo'daki iç içe geçen halkalar da bunu temsil ediyor; bir tarafta iş, 'business' ve onun kendi somut anlayışları & fiziksel ilkeleri... Diğer yanda da bilinç, 'consciousness', ve hatta kadim bilgeliklerden süzülüp gelen metafizik ayartmalar! Ve bu ikisinin yapılan işlerde harmanlanması arayışı... Daha somut olarak organizasyonel mühendislik ile organizasyonel psikolojinin buluşması... Bu buluşmanın ortasında açıveren güllerden biri de Enneagram. E bu da 'E' ile başlıyor! Bu tesadüfleri izlemeye kalkarsam bu yazı bitmez... :)


Ve farkettim ki bugun sembolik olarak Conscious Business'ın doğum günü olabilir.

İyi ki doğdun CB! :))


Emrah

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ey İnsan!*

bottom of page